Contact

Recente persberichten

19.08.2010

Nieuw! A.Vogel Nachtrust Extra Sterk


PERSBERICHT
Elburg, 19 augustus 2010

Nieuw! A.Vogel Nachtrust Extra Sterk
Voor een extra stevige nachtrust en een fris en uitgerust gevoel overdag

Slapen is een eerste levensbehoefte. De hoeveelheid slaap die iemand nodig heeft, is echter heel persoonlijk. Een mindere nachtrust heeft iedereen wel eens. Vervelend wordt het pas als het tijdelijk wat vaker gebeurt, en dat is bij zo’n 50% van de Nederlanders het geval. Zij kunnen hun natuurlijke slaapritme extra ondersteunen met het nieuwe Nachtrust Extra Sterk van A.Vogel. Dit extra krachtige product bevat een bijzonder sterke combinatie van natuurlijke rustgevers die de nachtrust stevig ondersteunen en helpen bij een fris en uitgerust begin van de dag. Het product is vanaf 1 november 2010 verkrijgbaar bij drogist en apotheek en via www.avogel.nl.

We hebben het de afgelopen decennia flink drukker gekregen. Zo’n dertig jaar geleden hadden we per week drie uur meer vrije tijd dan nu. Met name in het 'spitsuur van het leven', gemiddeld tussen de 30 en 50 jaar, kregen mensen het steeds drukker. We zijn vaker aan het werk, bezig met het huishouden, hebben een druk sociaal leven of we doen nog een opleiding tussendoor. Zo’n drukke levensstijl kan er wel eens toe leiden dat het lichaam niet de rust kan vinden die het nodig heeft. En daardoor is het ook niet altijd even vanzelfsprekend om ’s avonds goed tot rust te komen en lekker te slapen.

Extra krachtige combinatie van vijf natuurlijke rustgevers
Steeds meer mensen zijn op zoek naar een natuurlijke ondersteuning voor de nachtrust. Uit onderzoek blijkt dat 44% het liefst kiest voor een extra sterke variant. A.Vogel Nachtrust Extra Sterk voorziet in die behoefte. Het bevat een extra hoge dosis van vijf natuurlijke rustgevers: citroenmelisse, hop, haver, valeriaan en passiebloem. Deze rustgevende planten hebben een positieve invloed op een gezonde nachtrust. Dankzij de extra krachtige slaapformule is één tablet per dag voldoende om het lichaam goed te helpen ontspannen, te zorgen voor een stevige ondersteuning van een natuurlijke en gezonde nachtrust en bij te dragen aan een uitgerust gevoel gedurende de dag. Omdat Nachtrust Extra Sterk het natuurlijke slaapproces intact houdt, kan er op ieder gewenst moment weer mee gestopt worden. Het product wordt geïntroduceerd met een niet-tevreden-geld-terug actie.

A.Vogel Nachtrust Extra Sterk. Inhoud: 30 tabletten. Prijs: €14,95.Noot voor de redactie – niet voor publicatie
Voor meer informatie kunt u kijken op www.avogel.nl of contact opnemen met Biohorma BV, Sandra Stroeve of Ilze ter Heide. Tel. 0525-687200, email s.stroeve@biohorma.nl of i.t.heide@biohorma.nl. Beeldmateriaal kunt u downloaden door te klikken op (een van) de beelden hieronder. Na het klikken laadt het hogeresolutiebeeld automatisch.
Dit persbericht is geschreven met inachtneming van de richtlijnen van de Keuringsraad KOAG-KAG en kan daarom zonder risico gepubliceerd worden.

 

PERSINFORMATIE
Elburg, 19 augustus 2010

Wat is slapeloosheid?
Natuurlijk heeft iedereen wel eens last van een slechte nacht. Vervelend, want een nacht slecht slapen kan ervoor zorgen dat je overdag minder goed functioneert. Wanneer je echter langer dan een paar nachten slecht slaapt, kunnen de slaapproblemen chronisch worden. Het natuurlijke slaapritme is dan verstoord en dat kan uiteindelijk zelfs tot psychische problemen leiden. Op dat moment spreken we van slapeloosheid.

De cijfers:
 • 43% van de Nederlanders slaapt te weinig
 • 30% heeft af en toe problemen met slapen
 • 10% van de mensen kampt regelmatig met slaapproblemen
 • 5% heeft ernstige slaapproblemen
 • 19-38% van de ouderen heeft slaapproblemen
 • jaarlijks bezoeken ruim 1 miljoen mensen de huisarts met slaapproblemen
 • 25% maakt zich zorgen over het slapen, 60% wil meer energie hebben

Wat zijn de gevolgen  van slapeloosheid?
Slapeloze nachten zijn op zich al niet prettig, maar daar blijft het meestal niet bij. Een tekort aan slaap blijkt het functioneren van de hersenen sterk te beïnvloeden. Het tast het geheugen aan (we worden vergeetachtig), ons concentratievermogen (lang en ongestoord focussen wordt moeilijk), ons spraakvermogen (we struikelen makkelijker over onze woorden), onze energie (we raken vermoeid), onze reactiesnelheid (supersnel reageren lukt niet meer), onze besluitvaardigheid (we kunnen moeilijker keuzes maken) en ons humeur (we zijn prikkelbaarder). Daarnaast beïnvloedt het onze emoties en fysieke gezondheid.

Tips om beter te slapen
 • Doe geen dingen die stress opleveren kort voor het slapengaan, maar laat de geest tot rust komen. Een boek lezen, een warme douche of een uurtje yoga zijn bijvoorbeeld erg rustgevend.
 • Drink geen koffie (A.Vogel Bambu kan wel), thee of alcohol en eet niet te laat op de avond. Vaak denken mensen dat een ‘afzakkertje’ helpt om beter te slapen. Het is inderdaad waar dat je daarmee sneller in slaap valt, maar de kwaliteit van de slaap is een stuk minder.
 • Doe geen middagdutje als je een nacht slecht geslapen hebt. Daarmee voel je je op dat moment waarschijnlijk een stuk uitgeruster, maar loop je het risico dat je de volgende nacht weer niet slaapt.
 • Zorg voor een stille en donkere slaapkamer. Dat bevordert het in slaap vallen en het doorslapen.
 • Doe ademhalingsoefeningen. Adem bijvoorbeeld twee tellen door de neus in, houd de adem twee tellen vast en adem vervolgens in vier tellen weer uit. Daarmee voel je je lichaam langzaam ontspannen.
 • Wil de slaap echt niet komen? Kies er dan voor om bijvoorbeeld nog even te gaan lezen. Dat is beter dan gefrustreerd blijven liggen.
 • Gebruik Nachtrust Extra Sterk van A.Vogel. De extra sterke combinatie van rustgevende planten brengt het lichaam tot rust, bevordert een natuurlijke en gezonde nachtrust en zorgt voor een uitgerust gevoel overdag. Het product is geschikt voor iedereen die te maken heeft met slaapproblemen, van mild tot ernstig.

Angst voor slaapmiddelen
Sommige mensen met slaapproblemen ondervinden zó veel hinder van hun slapeloosheid, dat ze hiervoor een arts bezoeken. De meeste artsen zijn al snel geneigd om hen een regulier slaapmiddel voor te schrijven. Toch blijkt uit consumentenonderzoek dat de meeste mensen daar helemaal niet zo blij mee zijn. Veel mensen zijn namelijk bang om niet wakker te worden van hun huilende kindje of van de wekker, wanneer ze een slaapmiddel gebruiken. Of ze zijn bang voor een versuft gevoel overdag, waardoor ze dan niet goed kunnen blijven functioneren. Bovendien is de angst voor verslaving aan reguliere slaapmiddelen groot. Die angsten hoeven ze bij het nieuwe A.Vogel Nachtrust Extra Sterk niet te hebben. Het zorgt er juist voor dat het natuurlijke slaapritme wordt hersteld en dat iemand lekker kan slapen én fris en helder weer wakker wordt. Het product werkt bovendien niet verslavend, er kan zelfs op ieder gewenst moment weer mee gestopt worden.

Veel mensen kregen – doordat de meeste reguliere slaapmiddelen sinds januari 2009 niet meer vergoed worden – een zetje in de rug om een natuurlijke ondersteuning voor de nachtrust te kiezen. Immers, ook die reguliere middelen moeten ze sindsdien uit eigen portemonnee betalen. En omdat de bovengenoemde voordelen van een natuurlijk product nou eenmaal groot zijn, bleek voor velen de keus snel gemaakt. A.Vogel Nachtrust Extra Sterk is niet alleen geschikt voor mensen die voorheen reguliere slaapmiddelen gebruikten. Het is ook geschikt voor mensen die nog niet bij een arts zijn geweest, maar wel ondersteuning zoeken voor een goede nachtrust.

A.Vogel Nachtrust Extra Sterk
 • Extra krachtige slaapformule
 • Bij in- en doorslaapproblemen
 • Door hoge dosering geschikt voor mensen met een drukke levensstijl en die ’s avonds minder makkelijk tot rust komen
 • Voor een fris en uitgerust gevoel overdag
 • 100% natuurlijk en houdt de natuurlijke slaap intact