Contact

Recente persberichten

13.06.2013

Soepele spijsvertering, bruisende energie!
Fruit up your life!

ELBURG, 13 juni 2013 - Fit, vitaal en bruisend van energie. Zó voelen we ons wanneer onze innerlijke lopende band gesmeerd loopt. Bij A.Vogel zeggen we niet voor niets: ‘Een goede spijsvertering is de basis voor een goede gezondheid’. Het feit dat 46% van de Nederlandse vrouwen dagelijks te maken heeft met spijsverteringsproblemen – met gemiddeld zes klachten tegelijk – is dan geen veelbelovende boodschap. Gouden tip? Begin iedere dag met een stevig ontbijt. Door volwaardig te ontbijten komt onze spijsvertering namelijk goed op gang. En kunnen we de rest van de dag alle belangrijke voedingsstoffen goed opnemen. Voedingsstoffen die onze lichaamscellen doen trillen van plezier. Wedden dat dat flink wat energie oplevert! Nóg een extra zetje voor de spijsvertering nodig? Fruit op your life met Molkosan Fruit!

Be the King!

A.Vogels filosofie? Ontbijt als een koning, lunch als een edelman en dineer als een bedelaar. De avondmaaltijd is dus – en dat druist volledig tegen de Nederlandse gewoontes in – de minst belangrijke maaltijd van de dag. Na het avondeten komen we tijd tekort voor het verteren van flinke porties. Eten we ’s avonds te ruim? Dan blijven er onvermijdelijk voedselresten in het spijsverteringskanaal achter die de spijsvertering belemmeren en het lichaam belasten. Het ontbijt daarentegen is juist de belangrijkste maaltijd van de dag. De ochtend is het moment dat onze innerlijke lopende band op gang moet komen. Dat vereist energie, voedingsstoffen dus. Niet ontbijten negeert deze basisbehoefte volledig en put ons lichaam als het ware uit. Volwaardig ontbijten draagt juist bij aan een goede spijsvertering. En dus aan een effectieve opname van essentiële voedingsstoffen, minder trek in ongezonde en belastende voeding en – hoera! – een optimaal energieniveau door de dag heen. Kortom, ’Be the King’ aan de ontbijttafel.

Spijsvertering en energie

Anno 2013 slaat zo’n 50% van de Nederlanders het ontbijt over: één van de belangrijke oorzaken van spijsverteringsproblemen. Verschijnselen als gerommel in de buik, een opgeblazen gevoel en moeilijk naar de wc kunnen komen in Nederland dan ook veel voor. Indirect verschijnsel? Een vermoeid en lusteloos gevoel, doordat het lichaam niet in staat is voldoende van de juiste voedingsstoffen op te nemen óf doordat het teveel belast wordt met stoffen die niet goed voor ons zijn. En dat – vaak onverklaarbare – vermoeide en lusteloze gevoel… daar heeft ook nog eens 50% van Nederland mee te maken.

Goed sinds 1955, nóg beter in 2013!

Zóveel mensen die last hebben van de spijsvertering. Plus zóveel mensen die met vermoeidheid te kampen hebben (‘volksziekte’ Nummer 1 in Nederland). Dát vraagt om een effectieve hulp voor de spijsvertering. Die hulp is er eigenlijk al sinds 1955. In de vorm van A.Vogel Molkosan: een drank van zuivere Zwitserse melkwei met een flinke concentratie rechtsdraaiend melkzuur die helpt de darmflora weer in evenwicht te brengen. Het bevordert de spijsvertering, zodat voedsel beter verteerd én opgenomen wordt. Bestaat het nog in die pure vorm? Ja. Is het lekker? Niet echt, je drinkt het omdat je weet dat het goed voor je is. En dat is nu wel anders. De nieuwe Molkosan Fruit bevat uiteraard de oude, vertrouwde melkwei, maar is verrijkt met al het goede van calcium en superfruits granaatappels en aroniabessen. Die laatste twee geven de nieuwe Molkosan Fruit – samen met stevia – een lekkere, unieke, frisse en fruitige smaakbeleving. Waarbij de werking als vanouds is! Noot voor de redactie – niet voor publicatie
Meer informatie is te vinden op www.avogel.nl of op te vragen bij Biohorma BV, Karin Peters of Ilze ter Heide. Bent u op zoek naar andere informatie? Wilt u misschien een leuke lezersactie opstarten of een bezoekje aan de A.Vogel tuinen brengen? Mogelijkheden genoeg, dus neem ook dan gerust contact op.
E-mail k.peters@biohorma.nl of i.t.heide@biohorma.nl, telefoon 0525-687200. Dit persbericht is tevens te vinden op www.biohorma.nl onder ‘Pers’. Hogeresolutiebeelden zijn daar tevens te downloaden.

ACHTERGRONDINFORMATIE

Top 5 spijsverteringsuitdagingen

 1. Niet naar de wc kunnen (66%)
 2. Een opgezette buik (53%)
 3. Een opgeblazen gevoel (52%)
 4. Harde ontlasting (48%)
 5. Winderigheid (47%)


Uw eigen goede morgen!

Zoals gezegd is een volwaardig ontbijt de eerste stap naar een goede spijsvertering. Maar wat is een volwaardig ontbijt? Een volwaardig ontbijt bestaat uit vetten, eiwitten, vitaminen, mineralen en vezels. Vetten en eiwitten als stevige energiebron en voor een verzadigd gevoel voor langere tijd, vitaminen en mineralen voor een optimale werking van onze cellen en vezels voor een goede stoelgang. En die vezels hoeven écht niet altijd uit brood of muesli te komen. Integendeel, er zijn talloze fruit- en groentesoorten die enorm vezelrijk zijn en die gecombineerd met volle yoghurt en wat kokosmelk (in iedere supermarkt te koop!) een stevig goede-morgen-ontbijt vormen.

Supersmoothie!

Stevig ontbijten? Maak een supersmoothie in de ochtend! Een supersmoothie die bruist van alles wat we in de morgen nodig hebben. Moeilijk? Nee hoor! Men neme een flinke maatbeker (1 liter), een krachtige staafmixer en wat übergezonde ingrediënten. Hussel deze door elkaar en klaar is Kees! Een voorbeeldje:
- 100 gram blauwe bessen, frambozen of bosvruchten (ook uit diepvries verkrijgbaar)
- 150 ml kokosmelk
- 250 ml volle yoghurt
- een flinke hand versie spinaziebladeren of twee stengels bleekselderij


En nu mixen maar! De supersmoothie nóg super-der maken? Voeg dan 20 ml Molkosan Fruit toe. Dat geeft een lekkere twist aan de smaak van de smoothie én draagt extra bij aan de spijsvertering. En voeg idealiter circa 50 gram weiproteïnen toe voor een goed verzadigd gevoel en als extra energiebron.
Andere supersmoothies maken? Varieer gerust met superfruits als blauwe bessen, rode bessen, frambozen, aardbeien, kiwi’s, bramen, granaatappels, blauwe druiven EN supergreens als spinazie, raapstelen, boerenkool, gember, rode bieten, andijvie, wortelen, komkommer, courgette, witte kool, rodekool, bleekselderij, tomaten, broccoli, sla en paksoi.

Superfoods en de spijsvertering

Nog een devies voor een goede spijsvertering, naast een goed ontbijt? Eet en leef iedere dag volwaardig. Op voedingsgebied wil dat zeggen: kies de hele dag door voor voedzame superfoods. Superfoods bevatten veel antioxidanten. Van antioxidanten wordt gedacht dat ze de schade aan lichaamscellen bestrijden, het immuunsysteem stimuleren, de ontgiftingsmechanismen van het lichaam ondersteunen en waarschijnlijk zelfs het verouderingsproces vertragen. Felle kleuren in fruit en groenten wijzen er meestal op dat deze soorten veel antioxidanten bevatten. Verwerk ze dus regelmatig in uw dagelijkse voeding en start er vandaag mee! Varieer ook eens met superfoods als hennepzaad, kokos en cacao; superfood is meer dan alleen groente en fruit!
Superfood Top 5

 1. Bosbessen
 2. Broccoli
 3. Spinazie
 4. Cacao en pure chocolade (>72% cacao)
 5. Kokosnoten en kokosproducten


NIEUW! Molkosan Fruit van A.Vogel

De granaatappels en aroniabessen die zijn verwerkt in Molkosan Fruit van A.Vogel zijn ook échte superfruits en zitten boordevol gezonde voedingsstoffen. Maar niet alleen dat, ze smaken ook heerlijk én maken een oud en vertrouwd product van A.Vogel nu heel lekker en eigentijds. Molkosan Fruit is een zuivere melkweidrank. Het is een bron van calcium dat de spijsvertering ondersteunt. De combinatie van melkwei, granaatappel, aroniabes en natuurlijke stevia geven Molkosan Fruit een milde, frisse, zoetzure smaak. Het is lactosevrij en caloriearm (bevat <8 kCal per dagdosering).

A.Vogel Molkosan Fruit

 • Ondersteunt de spijsvertering
 • Milde friszoete fruitsmaak
 • Suikervrij en caloriearm


Kant-en-klaar van A.Vogel

Vind je het persbericht interessant? Maar kom je door alle drukte op de redactie niet aan het schrijven van een artikeltje toe? Onderstaande tekst is kort en bondig geschreven en zó over te nemen. De teksten zijn voorgelegd aan de Keuringsraad KOAG-KAG.

Molkosan Fruit van A.Vogel

Oude wijsheid met een eigentijdse smaak
Fit en vitaal. Zó voelen we ons wanneer onze innerlijke lopende band – ook wel spijsvertering genoemd – gesmeerd loopt. Natuurlijk zijn gezonde voeding en voldoende beweging de eerste voorwaarden. Molkosan Fruit van A.Vogel is een verfrissende drank op basis van 100% natuurlijke melkwei met granaatappel en aroniabes. Het is een bron van calcium dat bijdraagt aan de vertering van voedsel en de spijsvertering ondersteunt. Dit draagt bij aan fit en vitaal gevoel.
Molkosan Fruit is de oude, vertrouwde melkwei, maar is verrijkt met al het goede van calcium. Voor de smaak zijn granaatappel, aroniabes en stevia toegevoegd. Deze combinatie van ingrediënten geeft Molkosan Fruit een milde friszoete fruitsmaak. Molkosan Fruit is lactose- en suikervrij en caloriearm.

A.Vogel Molkosan Fruit
Inhoud: 200 ml. Consumentenadviesprijs: €6,49.