Contact

Recente persberichten

12.09.2013

Het nut van een goeie rochel

PERSBERICHT – Elburg, 12 september 2013. Heel vervelend, zo’n vastzittende slijmhoest. Het is vies, maakt je benauwd en houdt je ook nog eens uit je slaap. Hoesten is overigens wel heel nuttig. Het is namelijk een natuurlijke reactie van het lichaam om de luchtwegen schoon te houden. Toch wil je tijdens een hoestbui maar één ding: de hoest stoppen. En dat is nu juist niet zo slim.

Vastzittende hoest gaat gepaard met kleverig taai slijm en wijst vaak op een luchtweginfectie of virus. Je kent het vast: snotverkouden, vastzittende rochels en de strijd die je moet leveren om in slaap te komen. Je bent niet de enige. A.Vogels grote hoestonderzoek* toonde aan dat slecht slapen de meest hinderlijke klacht is bij vastzittende hoest. Maar liefst 85% van de Nederlanders valt erdoor moeilijk in slaap. Niet zo gek, want hoest heeft de neiging om ’s nachts te verergeren. Waarom? De grootste boosdoener is zwaartekracht. Als we gaan liggen, verzamelt slijm zich achter in de keel. Het lichaam reageert dan automatisch door ons te laten hoesten.

Stop de hoest niet…

Het enige wat je tijdens zo’n nachtelijke hoestbui wilt is: de hoest stoppen. Vaak grijpen we dan naar middelen die de hoestprikkel in de hersenen dempen. En ja, dan stopt de hoestreflex en kun je fijn slapen. Maar het losgekomen slijm wordt niet meer opgehoest en blijft in de luchtwegen achter. Niet zo slim: want het ophoesten van slijm is juist nodig om de luchtwegen weer schoon te maken.

…los het op!

Gebruik liever een hoestmiddel die de hoestprikkel in de keel dempt en het slijm dusdanig verdunt dat je het makkelijk op kunt hoesten. Effectief en handig voor op je nachtkastje is de hoestspray van A.Vogel bij Vastzittende hoest. Verlossing van het slijm is dan nog maar 1 spray away. Dat betekent: geen gedoe meer met plakkerige dopjes hoestsiroop of vervelende hoesttabletjes. Plus: alle ingrediënten zijn puur natuur en geven geen gewenning. Kijk, zo kun je pas echt gerust gaan slapen.


Noot voor de redactie – niet voor publicatie
Meer informatie is te vinden op www.avogel.nl of op te vragen bij Biohorma BV, Karin Peters,  Ilze ter Heide of Marjolein Schurink. E-mail k.peters@biohorma.nl of i.t.heide@biohorma.nl of m.schurink@biohorma.nl . Bent u op zoek naar andere informatie? Wilt u misschien een leuke lezersactie opstarten of een bezoekje aan de A.Vogel tuinen brengen? Mogelijkheden genoeg, neem ook dan gerust contact op telefoon 0525-687200. Beeldmateriaal kun je downloaden door te klikken op een van de afbeeldingen hieronder. Na het klikken laadt het hoge resolutiebeeld automatisch.Achtergrondinformatie

Slecht slapen meest hinderlijke klacht bij vastzittende hoest*
Verschijnselen bij vastzittende hoest:
1. Vastzittend slijm (64%)
2. Geïrriteerde keel en luchtwegen (52%)
3. Keelpijn (51%)
4. Vermoeidheid (45%)
5. Slecht slapen (43%)
Vastzittende hoest gaat vaak gepaard met:
1. Neusverkoudheid (71%)
2. Keelpijn (46%)
3. Geen andere klachten (17%)|
4. Griep (9%)
5. Bijholteontsteking (7%)
Producten bij vastzittende hoest gebruiken we:
1. Voor het slapengaan (62%)
2. Vooral ’s ochtends (60%)
3. Vooral ‘s avonds (37%)
4. Vooral ‘s middags (21%)
5. Vooral ‘s nachts (6%)
Meest hinderlijke klachten:
1. Slecht slapen (85%)
2. Hoofdpijn (80%)
3. Misselijkheid/kokhalzen (75%)
4. Vastzittend slijm (71%)
5. Niet aanwezig kunnen zijn school/werk (71%)

* Hoestonderzoek uitgevoerd door MetrixLab in opdracht van A.Vogel, april 2012.

A.Vogel Hoestsprays

NIEUW! ook voor vastzittende hoest
Of je nu last hebt van kriebel- of vastzittende hoest, voor beide hoestbuien wil je maar één ding: de hoest snel en makkelijk stoppen. Na het succes van de hoestspray bij kriebelhoest, is er nu ook een spray ontwikkeld voor de vastzittende hoest. Even effectief. Even snel en net zo handig. Maar met andere 100% natuurlijke bestandsdelen die gericht deze hoest aanpakken.


Vastzittende hoest

Zit de hoest vast? Dan ‘rochelen’ we soms de hele dag door. Allemaal het gevolg van te veel en te taai slijm in de luchtwegen, dat zich maar moeilijk laat ophoesten.  En dus hoesten we door. Tot we er moe van worden… Het enige wat je dan wil: de hoest stoppen. Gelukkig heb je daar nu een handige én snelle oplossing voor. Want met de nieuwe hoestspray van A.Vogel is verlichting nog maar 1 spray away!
Nieuw: A.Vogel Hoestspray Vastzittende hoest*
A.Vogel Hoestspray werkt hoeststillend en verzachtend. De spray komt precies op de plek waar het moet zijn en verdunt het vastzittende slijm waardoor het makkelijker kan worden opgehoest. Dankzij de handige doseertuit neem je  hem makkelijk overal mee naartoe. In de auto, naar je werk of op je nachtkastje.
• Maakt vastzittend slijm los
• Vergemakkelijkt het ophoesten van slijm
• Helpt snel en effectief
• Overal makkelijk te gebruiken
• Geeft geen gewenning, maakt niet suf
Inhoud: 30 ml. Adviesprijs: €8,99.
* Medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Kant-en-klaar van A.Vogel!

Vind je het persbericht interessant? Maar kom je door alle drukte op de redactie niet aan het schrijven van een artikeltje toe? Dan bieden we je vanaf nu altijd kant-en-klare teksten aan, kort en bondig geschreven en zó over te nemen. De teksten zijn gekeurd door de Keuringsraad KOAG-KAG en voorzien van respectievelijk toelatingsnummer 11-0613-1382, toelatingsnummer 11-0613-1383 en toelatingsnummer 11-0713-1643.

Vastzittende hoest? Los het op!

Hoest je de longen uit je lijf, maar blijft het slijm vastzitten? De nieuwe hoestspray van A. Vogel  lost het op. De spray werkt snel en direct waar het nodig is: het verdunt het slijm en vergemakkelijkt het ophoesten ervan. Handig in gebruik en makkelijk mee te nemen in de tas. De auto. Of meteen voor het grijpen op je nachtkastje. Ook mooi meegenomen: de spray geeft geen gewenning en maakt niet suf.
Nieuw: A.Vogel Hoestspray Vastzittende hoest*
Inhoud: 30 ml. Consumentenadviesprijs € 8,99

Vastzittende hoest? Even sprayen!

Zit de hoest vast? Dan ‘rochelen’ we soms de hele dag door. Allemaal het gevolg van te veel en te dik slijm in de luchtwegen, dat zich maar moeilijk laat ophoesten.  En dus hoesten we door. Tot we er moe van worden.. De vastzittende hoest wordt ook wel ‘natte’ of ‘productieve’ hoest genoemd en komt vaak voor bij een verkoudheid. De verkoudheid gaat altijd na een paar dagen over, maar met die vervelende hoest hoeft u natuurlijk niet dagen door te lopen! Oplossing: de nieuwe A.Vogel Hoestspray Vastzittende hoest*.
Nieuw: A.Vogel Hoestspray Vastzittende hoest*
Inhoud: 30 ml. Consumentenadviesprijs € 8,99

Kriebelkuch of rochelhoest? Even sprayen!

Last van kriebel- of vastzittende hoest? Voor beide hoestbuien wil je maar één ding: de hoest snel en makkelijk stoppen. Gelukkig heeft A.Vogel* daar nu twee handige hoestsprays voor. De één maakt het vastzittende slijm los en de ander vermindert de kriebelende hoestprikkel. Snel en effectief. Plus: de sprays geven geen gewenning en maken niet suf.
Nieuw: A.Vogel Hoestspray Vastzittende hoest*
A.Vogel Hoestspray Droge- of kriebelhoest*
Inhoud: 30 ml. Consumentenadviesprijs € 8,99