Contact

Recente persberichten

29.08.2016

Team Biohorma sleept Alpenbrevet binnen

Met elf man sterk reisde de ploeg van Biohorma (bekend van het merk A.Vogel) uit Elburg afgelopen weekend af naar Zwitserland voor de 10e editie van de Alpenbrevet. Eén van de zwaarste wielrentochten (cyclosportief) die je kunt fietsen als amateurwielrenner. Het was pittig - mede door het warme weer - maar alle elf haalden de eindstreep.

Haarspeldbochten, fantastische afdalingen en pittige klimmen in een prachtig Alpenlandschap: dat zijn de ingrediënten van de Alpenbrevet. Tijdens de tour hebben de deelnemers van Biohorma drie afstanden gefietst die voorzien waren van verschillende hoogtepunten. Van de uitdagende klim op de Furkapas tot de met kinderkopjes bestrate Tremola-weg aan de wereldberoemde Gotthardpas.  
Na een tocht van gemiddeld 10 uur sleepten alle deelnemers het brevet binnen. Zeven man behaalden het brevet voor de langste afstand van 172 km, twee deelnemers fietsten 132 km en twee deelnemers namen de route van 68 km. Soms waren de benen op en moest er op karakter worden doorgefietst. Leuk detail: het team van Biohorma uit Elburg was het grootst deelnemende team.
Het Alpenbrevet vindt jaarlijks plaats in het laatste weekend van augustus. Het wordt gezien als één van de zwaarste cyclosportieve tochten. Niet alleen vanwege de afstand (langste afstand is 276 km), maar ook vanwege de hoogteverschillen. Elk jaar starten rond de 2.500 fanatieke wielrenners met deze tocht.


Noot voor de redactie – niet voor publicatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Biohorma BV, Erwin Diekman, e.diekman@biohorma.nl. Telefoon 0525-687200 of Sandra Stroeve, e-mail s.stroeve@biohorma.nl, telefoon 0525-687200.